Žij život podle

své vášně a touhy

Irena Hájková

 

 

 kouč, terapeut EFT, hypnoterapeut

V určitém věku jsem  přemýšlela  nad tím, jak je možné, že někteří lidé jsou  spokojení, i když okolnosti  jim nejsou zrovna nakloněny.  Zažívají porážky, nemoce, rány osudu…přesto se dokážou zvednout ze dna a být šťastní, rozdávat radost, optimismus. Pohoda a nadhled z nich sálá.

Obdivovala jsem je.

Ale nechápala, jak to dělají.

Co je žene dál, v co věří, že dokážou i s takovými břemeny na ramenou jít dál po cestě životem s hlavou vztyčenou?

O mnoho let později jsem to pochopila.  Sama jsem dostala naloženo  a přesto mám dnes pocit, že to břemeno je vždy tak těžké, jak sami uneseme.

Pochopila jsem, že je důležité, aby naším životem vedla nitka, protkaná LÁSKOU, POKOROU, ODPUŠTĚNÍM a to břemeno, které vláčíte, se stane tak lehkým, jak si ho lehkým uděláte.

 

Jsem máma dvou dětí, které mi denně nastavují zrcadlo. Díky svým dětem a nejen jim, objevuji krásu toho, jak lze žít podle svých přání a jak ze vztahů s druhými čerpat pro sebe to nejlepší. Růst a rozvíjet se.

Opustit své nefunkční zažité vzorce myšlení a dovolit si je přepsat novými, funkčními. Takovými, které  přinášejí radost, štěstí, lásku a zdraví do života.

Musím říct, že těch nefunkčních vzorců jsem i já měla hodně a některé stále řeším. Nikdo nejsme bez chyby a stále se vyvíjíme.

Prošla jsem si postupně velkými vnitřními změnami, které mi prospěly a které nyní předávám dál svým klientům.  Předávám především to, co mám sama vyzkoušeno a vím, že to funguje.

Jsem certifikovaná koučka NLP, hypnoterapeutka, terapeutka EFT .

Život je cesta, po které jdeme a denně získáváme cenné zkušenosti. Uděláme mnoho chyb, díky nimž rosteme.

Na této cestě jsem vám k dispozici.

                                            Irena Hájková

S čím ti můžu pomoci

  • - Chci si zvýšit sebevědomí. Zvýšit sebehodnotu
  • - Chci si zlepšit vztah se svými blízkými (s rodiči, s dětmi ), chci nalézt „kámen úrazu“
  • - Vím, co nechci…ale přesně nevím, co chci
  • - Vím, co chci, ale nevím, jak toho dosáhnout…leccos jsem zkoušel/a, ale k cíli mne to nedovedlo
  • - Trpím úzkostmi. Co můžu sám udělat, abych přestal být úzkostný
  • - Trpím nespavostí. Jak ji vyřešit co nejefektivněji
  • - Mám strach v nejrůznějších situacích
  • - Prokrastinace, jak to udělat, abych byl/a efektivní a aby mne to co nejméně „bolelo“

Reference

S Irenou jsem měla možnost pracovat na odstranění některých mých negativních "pravd", nyní nechápu, proč jsem si jimi kazila náladu tolik let. Ta úleva, když při dalším zatěžkávací zkoušce zjistíte, že už je to pryč a nic vás nesvazuje.Při konzultacích mi pomohla otevřít oči a podívat se na mé starosti z jiného úhlu pohledu a pochopit, proč se mi někdy dějí ty samé věci.
MonikaKadeřnice
Irča je báječná žena a výborná koučka. Moc mi pomohla s odstraněním neužitečných negativních emocí a hlavně díky ní zmizely omezující přesvědčení. Děkuji ti za pomoc. Hanka http://haniccino-lecitelstvi.webnode.cz/
HankaLéčitelka
Od paní Ireny jsem si stáhl autogenní trénink. Sice jsem ho znal z doby, kdy mne ho učila moje psycholožka,ale už jsem si ho nepamatoval. Občas mám potíže se spaním, tak jsem si začal hledat, kde bych mohl autogenní trénink stáhnout. Našel jsem paní Irenu. Její podání tréninku se mi velice líbí, má moc příjemný hlas, hudba je nevtíravá a vždy, když si ho pustím, velice rychle ze mne spadne všechno napětí.
KamilIT specialista
Irenko, děkuji moc za autogenní relaxaci, je nádherná. Tak příjemný hlas. Trápím se občas s tím, že nemůžu usnout, proto musím napsat, že tak báječně jsem snad nikdy neusínala. Vaši relaxaci mám nastavenou v přehrávači, dám si to na noční stole a usnu dřív, než relaxace skončí.
Alena V.účetní
Ireno, děkuji Vám za čas a váš laskavý nadhled, který jste mi věnovala při konzultacích. Našla jsem vás v období zmatku a úzkostí z toho, že můj život jede po nějaké podivné horské dráze, nic se mi nedařilo. V práci jsem nebyla spokojená, v rodině bylo dusno , zdraví se mi sypalo a já každý večer jsem si říkala, že se něco musí změnit, že to takhle už dál nejde. Narazila jsem pak náhodou na vás. Pomohla jste mi najít zase ztracenou naději. Otevřela jste mi oči a ukázala , kde mám hledat hlavní problém. Díky tomu jsem našla odvahu změnit práci a díky tomu se i mé rodině začalo všem lépe dýchat.
Eva T.
Dobry den, chtela bych podekovat za autogenni trenink, ktery sdilite na youtube. Po hodne dlouhem narocnem stresovem obdobi u me propukla uzkostna porucha a byl mi doporucen prave autogenni trenink. Vas hlas je velice prijemny, jediny, ktery mi je skutecne prijemny poslouchat denne. I ostatni Vase prispevky jsou skvele. Moc za ne dekuji.
T. Kopecká

Další reference

Ukázky z mého blogu

vztah k sobě
Náš vlastní vztah k sobě samotnému je tím nejkomplikovanějším vztahem, který existuje.
Připravila jsem pro vás Meditaci klidu a míru. Díky ní máte možnost odhodit na chvíli starosti za…
Miluješ někoho, o kom víš, že to není ON...tedy ten, který by to měl být.....

Necouvejte před svými výzvami. Čelte jim.  

S každou zdolanou výzvou vystupujete dál směrem k vaší spokojenosti a naplněnému životu. 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Co tě při setkání se mnou čeká?

  • Stanovíme si cíl, na kterém budeme pracovat
    Ujasníme si vaši představu, čeho chcete dosáhnout.
  • Najdeme spolu „kámen úrazu“
    Zjistíme, podle jakých vzorců se řídíte a zda jsou stále platné a funkční. V případě, že ne, změníme je na takové, které vám budou ku prospěchu
  • Naslouchám
    Budu vám naslouchat. Poté se budu ptát. Vaše vlastní odpovědi vám budou vodítkem ke zdolání vašich výzev.
  • Nesoudím, nanálepkuju
    Nebudu vás soudit za to, co jste udělali, nebo neudělali.
  • Vše, o čem spolu budeme hovořit, je důvěrné
    Nic z vašeho soukromí neunikne.
  • Budete na sobě pracovat i v době, kdy se neuvidíme
    V době, kdy se neuvidíme, budete moci ve svém podvědomí stále pracovat na svém cíli. Vaše téma bude dále rozvíjeno a ve svém podvědomí budete dělat potřebné kroky k naplnění vašeho cíle. Pomocí drobných, ale účinných seberozvojových nástrojů, které vám předám, budete moci sami dále růst.

Moje vzdělání

  • Univerzita Karlova – Pedagogická fakulta
  • Pražská vysoká škola psychosociálních studií
    Vzdělávání v oboru psychoterapeut.
  • Psychoterapeutický psychodynamický výcvik
    Vzdělávání v oboru psychoterapeut. V současné době absolvuji výcvik v psychoanalytické psychoterapii v trvání 5 let.
  • Certifikovaný kouč NLP
    NLP (neurolingvistické programování)
  • Practitioner NLP
    Hypnoterapie
  • Terapie zaměřená na emoce ( EFT )
    EFT ( Emocional Freedom Techniques) Certifikace EFT Practicioner
  • Negramotný rodič
    Online vzdělávací kurz zaměřený na porozumění mezi rodiči a dětmi
  • Nevýchova
    Online vzdělávací kurz

Pilíře , které považuji za důležité pro osobní růst směrem k uzdravení jak z fyzických, tak duševních zranění

  • Zdravá strava
    Jídlo, které se sestává z 50% ze zeleniny a ovoce. Je přirozené, že občas nám to úplně nevyjde, nemáme vždy čas a někdy ani příležitost, ale pokud se pohybujete v průměru kole 40-50% příjmu zeleniny či ovoce v surovém stavu, je to v pořádku.
  • Láska
    Láska především k sobě samotnému. Nenech si dělat to, co se ti nelíbí, nenech se sebou vláčet, nebo orat. Máš svou vlastní sebeúctu. Mysli na sebe, pečuj o sebe, hýčkej se. Jen když ty budeš spokojená/ý, pak budeš moc dávat lásku dál. Uštvaná matka, která se sebeobětuje, nečiší láskou a teplem pro své děti a manžela. Totéž platí i pro muže. Sebeláska, sebeúcta, sebehodnota…až ji získáš a budeš ji mít uvnitř sebe, budeš umět dávat bezpodmínečně svou lásku dál svým nejbližším.
  • Pokora
    Některé věci nezměníš. Jsou tak a basta. Nezměníš ani některé lidi. I kdybys sebevíc po tom toužil/a. Přijmi to. Změň úhel pohledu. Někdy se ději věci, které nedokážeme ovládnout ani změnit. Nauč se přijímat takové situace s pokorou.
  • Odpuštění
    Často si ani neuvědomujeme, jak moc nám umí život zkomplikovat to, že se na někoho, nebo na něco zlobíme. Někdo nám ublížil a my, i když se snažíme, nedokážeme odpustit. Jsme naštvaní, nebo naopak submisivní a situaci nedokážeme vyřešit. Tak žijeme dál i s tímto balvanem a čas letí. Přitom odpuštění dokáže divy. Když se od problému nakonec dokážete oprostit a PUSTIT jej, pak se možná budete divit, jak mocný příliv energie pocítíte. Je to jakoby se provalila říčka energie, která byla zablokovaná balvany zloby a nepochopení.
  • Meditace
    Meditace je taková třešnička na dortu. Já ráda využívám nejrůznější relaxační a meditační techniky. Meditaci, hypnózu a relaxační cvičení používám téměř denně. Zařazení různých druhů relaxace dokáže povzbudit mysl i tělo a rozproudit stagnující energii. Vaše cíle se stanou dosažitelnější. Může se jednat o cíle zaměřené na cokoliv venku, výborného efektu však dosahuje i v oblasti zdraví. Více o meditacích a relaxacích najdete v MENU

Kontakt

E-mail

info@irenahajkova.cz

Facebook

Irena Hájková - kouč a terapeut

Instagram

Irenahajkovakoucaterapeut

Youtube

IrenaHajkováterapeutakouc

Twitter

HajkovaIrena